Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ontwaken in het wilde hart van Nederland *volgeboekt*

september 5 @ 07:00 - 10:00

De spanning neemt toe in de Veluwse bossen de weken in aanloop naar de Edelhertenbronst. De mannelijke Edelherten zijn in topconditie: een splinternieuw gewei, een flinke kraag bronstmanen en helemaal volgevreten. Ze zijn klaar voor het belangrijkste moment van hun jaar. Het wachten is op de hindes, want die bepalen wanneer het begint: De Hoogbronst. Zover is het nog niet, maar hier en daar galmt een eerste burl door de bossen. Een indrukwekkend oergeluid. Het najaar is begonnen, de dagen worden korter, de ochtenden en avonden frisser en de bossen beginnen te verkleuren. Een prachtige tijd.

De excursie gaat dwars door het voormalig Staatswildreservaat in de bossen bij Ugchelen, van oudsher het leefgebied van de Edelherten in Nederland. Ook Reeën, Raven, Dassen, Vossen en Wilde Zwijnen leven hier in vrijheid. Bij de Wolvin, die nu een paar jaar in dit gebied woont, heeft zich sinds kort een mannelijke Wolf gevoegd, in het voorjaar worden de eerste Wolvenwelpen verwacht.

We verzamelen vlak voor zonsopkomst bij WildWise in Ugchelen, midden op de Veluwe. Zodra de zon boven de horizon verschijnt, gaan we het bos in. Terwijl het langzaam lichter wordt, ervaren we hoe de natuur ontwaakt en zich opmaakt voor een nieuwe dag. We lopen in het ochtendlicht door de bossen, over de heide en het stuifzand. Onderweg vertel ik alles over de Edelhertenbronst. Ook de Wolven, de Raven en het andere wild komen aan bod. We speuren naar sporen en met wat geluk weten we wild te spotten. We sluiten de wandeling af met koffie of thee & wat versgebakken lekkers uit de picknickmand.

De wandeling kost 30 euro per persoon inclusief koffie/thee/lekkers. Ga je mee? Stuur me een mail sebastiaan@wildwise.nl of app 06-42523101. Ga je liever met eigen gezelschap op een andere dag of andere tijd? Boek dan een privéwandeling.

Edelhert Veluwe fotograaf Paul Milo
Foto: Paul Milo

Gegevens

Datum:
september 5
Tijd:
07:00 - 10:00

Locatie

Wildwise
Hoog Buurloseweg 104
Ugchelen, 7339EL Netherlands

Organisator

Wildwise
Bekijk de site van Organisator