What’s in it for nature

Bomen, planten, dieren, mensen, we zijn allemaal deel van een groter (eco)systeem. Mensen zijn onlosmakelijk verbonden met de natuur en contact met natuur doet ons goed. Wij vinden het omgekeerde minstens zo belangrijk en willen ervoor zorgen dat contact met mensen de natuur óók goed doet. Dat doen door met onze wandelingen liefde voor de natuur aan te wakkeren bij onze wandelgasten. En door samen te werken met Staatsbosbeheer, Local Nature Guide en Natuurhuisje.

Voor iedereen die met ons mee op pad gaat dragen wij een euro af aan Staatsbosbeheer. Dit bedrag komt ten goede aan natuurontwikkeling op de Midden-Veluwe, het gebied waar wij lopen. Bovendien plant Trees for the future een boom voor iedereen die bij ons boekt via Local Nature Guide. Boek je bij ons via Natuurhuisje dan doneren we via hen voor iedere boeking een euro aan de lokale natuurprojecten die Natuurhuisje uitvoert samen met Buitenfonds, Staatsbosbeheer en Vogelbescherming Nederland.

Het verbeteren van het leefgebied van een bepaalde diersoort of het verjongen van een stuk bos ten gunste van de biodiversiteit en klimaatadaptatie, elk natuurproject is anders. Zo kunnen we telkens op een andere manier iets betekenen voor de natuur dichtbij huis. Als je met ons mee op pad gaat, geniet je dus niet alleen zelf van de natuur, maar geniet de natuur ook een beetje van jou.

Nieuwe aanplant van bomen (foto: Staatsbosbeheer)