What’s in it for nature?

Bomen, planten, dieren, mensen, we zijn allemaal deel van een groter (eco)systeem. Natuur zorgt goed voor ons en – we wisten het uit eigen ervaring – er komt steeds meer wetenschappelijk bewijs voor de positieve effecten van de natuur op onze gezondheid. Het omgekeerde vind ik net zo belangrijk; onze aanwezigheid moet de natuur ook wat opleveren.

Met mijn wandelingen wil ik kennis over de natuur vergroten en liefde voor bomen, planten en dieren aanwakkeren. Met de overtuiging dat mensen beter gaan zorgen voor dingen waar ze van houden. Zodat we beter met flora en fauna gaan samenleven dan we de afgelopen decennia hebben gedaan. Omdat je samen altijd meer voor elkaar krijgt dan alleen, werken we met mensen en organisaties met wie we deze missie delen.

Als je met ons mee op pad gaat, geniet je dus niet alleen zelf van de natuur, maar geniet de natuur ook een beetje van jou. 


Natuurhuisje-Marsican-brown-bear-Central-Apennines-Italy

Staatsbosbeheer

We hebben een vergunning van terreinbeheerder Staatsbosbeheer voor onze wandelingen op de Midden-Veluwe. Voor iedereen die met ons mee op pad gaat dragen wij 5% van de ticketprijs af aan Staatsbosbeheer. Dit geld komt ten goede aan beheer en ontwikkeling van de natuur in het gebied waar we lopen. 

Cabiner

Het verbinden van mens en natuur. Dat is de missie van Cabiner. Met de overtuiging dat dit het begin kan zijn van een positieve verandering. Wie de kracht van de natuur ervaart voelt zich gesterkt en verbonden. Nieuwe ideeen ontstaan en bezwaren verdwijnen. Zo ontstond een netwerk van routes en off-grid cabins op de mooiste plekken in de Nederlandse natuur.

NL EU logo

Nederland

Voor iedereen die met ons mee op pad gaat dragen wij 21% van de ticketprijs af aan Nederland in de vorm van belasting toegevoegde waarde (btw). Dit geld komt ten goede aan beheer en ontwikkeling van het land waar we wonen. 

Inspiratie

Wildwise - Bear Smart Society - paw

Bear Smart Society

Samenleven met grote carnivoren. Wolven, beren, lynxen. Soms al eeuwen, soms opnieuw. Er zijn landen waar al vaker of eerder met dit bijltje is gehakt. Als het om beren gaat bijvoorbeeld. De Bear Smart Society betrekt bewoners actief bij de aanwezigheid of terugkeer van beren in hun directe leefomgeving. Missie is om het aantal beren dat moet worden weggejaagd, beschoten (of erger) als gevolg van door mensen veroorzaakte problemen te minimaliseren. In de Italiaanse Apennijnen beschermen bewoners van Bear Smart Communities de Marsicaanse bruine beren in hun woonomgeving. Met succes. Wolf Smart Society, wat voor ons land?

A Guidebook to Human-Carnivore Conflict, strategies and tips for effective communication and collaboration with communities (Seth Wilson)

Wat een leuke ervaring was dit! Een mooie wandeling gemaakt en Sebastiaan heeft enorm veel kennis over het gebied en vertelt dat met veel enthousiasme. Zoveel leuke dingen geleerd. Naderhand nog een lekker hapje en drankje gekregen, allemaal streekproducten. Bedankt voor de leuke avond en het delen van je kennis.

Marleen Peters

Utrecht

“Let’s take a walk on the wildside”
Vanmorgen, onder een prachtige deken van mist, mogen genieten van de mooie levendige verhalen van Sebastiaan én uiteraard van de natuur en de dieren! Echt een bijzonder en een totaal andere kijk gekregen op onze mooie en diverse Veluwe, waar ik mij al mijn hele leven in rondwaar, maar vanaf nu altijd anders naar zal kijken! Thanks WildWise!

Patricia Waardenburg

Apeldoorn

Een hele ervaren gids die veel kennis heeft over de natuur en vol enthousiasme hierover vertelt.
Het was een hele leuke wandeling.

Annet Caspers

Nijkerk

Een prima manier om op een indrukwekkende manier kennis te maken met de natuur als optimale werkgever. Een echte aanrader.

Ted Moolenaar

Apeldoorn