Zodra de zon boven de horizon verschijnt, gaan we het bos in voor een wandeling door de ontwakende Veluwse natuur. De sfeer is speciaal in de vroege ochtend; de rust, de vogels. Alles is fris en klaar voor een nieuwe dag. Terwijl het langzaam lichter wordt, volgen we smalle bospaden en doorkruisen we weidse heidevelden en uitgestrekt stuifzand. In de luwte van de bossen, voel je de geborgenheid en de koelte, op de open vlakte ervaar je de ruimte, de lucht en de warmte van de eerste zonnestralen.
Verse sporen van wilde dieren zijn overal in dit voormalige staatswildreservaat. De dieren zelf ook, ze zien ons. Edelherten, reeën, vossen, dassen, wilde zwijnen, wisenten en wolven leven hier. Of ze zich ook laten zien is altijd weer een verrassing in de vrije wildbaan. Wild is van nature schuw en alert, dat is van levensbelang voor ze en dat willen we graag zo houden.

De zonsopkomstwandeling duurt een kleine vier uur en kost 30 euro per persoon. We lopen ongeveer tien kilometer met een kleine groep en sluiten af met een warme kop koffie of thee en wat versgebakken lekkers uit de oven.

Zin om mee te gaan? De data voor wandelingen met een kleine groep van maximaal 8 personen vind je in de agenda. Liever met eigen gezelschap op pad? Dat kan, hier vind je de informatie over een privéwandeling. 

Boeken of vragen? Bel of app Sebastiaan 06-42523101 of mail sebastiaan@wildwise.nl

Ontwaken in het wilde hart van Nederland

– Wildwandeling vanaf zonsopkomst
– Professionele gids, woont in het gebied
– Kleine groep van maximaal 8 personen
– Duur activiteit ruim drie uur
– €30 per persoon, inclusief koffie, thee, wat lekkers
– 5% ticketprijs komt ten goede aan natuurherstel
– Boeken: sebastiaan@wildwise.nl of 06-42523101

Wij dragen 5% van de ticketprijs af aan Staatsbosbeheer voor natuurherstel op de Midden-Veluwe. Zo help je door deel te nemen aan onze wandelingen mee aan het behouden van dit bijzondere natuurgebied.

Agenda