Het wild op de Veluwe wordt wilder. De tijd van zorgeloos grazen en wroeten is voorbij nu er weer een toppredator in het gebied leeft. Edelherten, reeën en wilde zwijnen passen hun gedrag aan. We zien dat ze op verschillende manieren reageren op de terugkeer van wolven. Alerter, mobieler en minder voorspelbaar in hun gedrag. Ze zoeken elkaar op en leven in grotere groepen.
Aanwezigheid van wolven heeft ook gevolgen voor bomen en planten. En daarmee voor insecten en vogels. Wil je meer weten over de wilder wordende Veluwe en de veranderingen bij bomen, planten, dieren, insecten en bodemleven? Ik neem je graag mee op pad om het te laten zien en je mee te nemen in wat we hier in het hart van de Veluwe zien gebeuren. Als je weet hoe je moet kijken, ga je het zien.

We lopen een prachtige route door het afwisselende landschap in het grootste aaneengesloten beschermde natuurgebied van Noordwest-Europa. Edelherten, wilde zwijnen, reeën, raven, dassen, vossen, wisenten en wolven leven hier in vrijheid. Na een ontspannen wandeling van een kleine tien kilometer komen we terug bij het vertrekpunt waar een hapje en drankje op ons wachten.

Deze activiteit duurt ongeveer vier uur en kost 30 euro per persoon inclusief hapje en drankje na afloop. Vertrektijd afhankelijk van datum: 4 uur voor zonsondergang.

Zin om mee te gaan? De data voor wandelingen met een kleine groep van maximaal 8 personen vind je in de agenda. Liever met eigen gezelschap op pad? Dat kan, hier vind je de informatie over een privéwandeling. Boeken of vragen? Bel of app Sebastiaan 06-42523101 of mail sebastiaan@wildwise.nl

Foto wolf op de Veluwe: Sebastiaan @veluwsepaden (instagram)

 

Wandeling Wilde Veluwe

– Wildwandeling tot zonsondergang
– Professionele gids, woont in het gebied
– Kleine groep van maximaal 8 personen
– Duur activiteit ruim drie uur
– €30 per persoon, inclusief hapje en drankje
– 5% ticketprijs komt ten goede aan natuurherstel
– Boeken: sebastiaan@wildwise.nl of 06-42523101

Wij dragen 5% van de ticketprijs af aan Staatsbosbeheer voor natuurherstel op de Midden-Veluwe. Zo help je door deel te nemen aan onze wandelingen mee aan het behouden van dit bijzondere natuurgebied.